Cum puteți returna un produs?

1. Procedura de returnare a produselor

SC DIREKT MEDIA HBC SRL, in calitate de profesionist, aplica prevederile OUG 34/2014, Art. 9, privind regimul juridic al contractelor la distanta „Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile lucratoare de la primirea produsului”.

Notificarea de retragere (
descarca modelul de aici) se trimite prin posta sau email, datata si semnata de catre consumator, pe adresa:

SC DIREKT MEDIA HBC SRL
Str. Apeductului nr. 36A,
Sat Dudu, Comuna Chiajna, ILFOV, ROMANIA
Cod postal 077040

Email: office@bababum.ro

sau la email office@bababum.ro, in atentia Departament Juridic. 

In situatia mentionata aici dvs. veti returna, in termenul prevazut mai sus, produsul cumparat in stare initiala, fara urme de interventii, zgarieturi si cu toate sigiliile producatorului precum si in ambalajul original.

 

SC DIREKT MEDIA HBC SRL se obliga sa restituie clientului sumele incasate pentru produsele returnate, in termen de 14 de zile. Taxa aferenta transportului produselor returnate cade exclusiv in sarcina cumparatorului iar contravaloarea produselor returnate va fi restituita in maxim 14 zile lucratoare de la data primirii returului. Banii se vor returna in contul bancar pe care il va pune la dispozitie cumparatorul. Pentru expedierea produselor returnate catre SC DIREKT MEDIA HBC SRL va recomandam sa folositi serviciile unui curier rapid. SC DIREKT MEDIA HBC SRL nu accepta colete retur cu ramburs si nici livrarile care presupun deplasarea la un punct de colectare.

 

De mentionat ca se va restitui numai contravaloarea produselor, fara cheltuielile initiale de livrare, in cazul in care acestea au existat!

 

Prin desigilarea ambalajelor individuale in care au fost livrate produsele, inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii de utilizare si ca produsele sunt cele comandate si corespund cerintelor dvs, in consecinta produsele desigilate nu mai pot fi returnate, in conformitate cu OUG 34 / 2014 art. 16 pct. d și e.

 

2. Se pot returna urmatoarele produse:

- Produsul care nu este conform cu specificatiile de pe site;

- Coletele ce prezinta deteriorari severe;

- Produsele ce au fost livrate gresit;

- Produsele care au fost eronat comandate.

Produsele care prezinta defectiuni sau vicii de fabricatie (nu defecte cauzate de utilizator, care contravin termenilor de garantie) vor fi inlocuite in termen de 48 de ore de la receptie, fara alte costuri, cu conditia ca produsul returnat sa fie complet, exact ca in momentul ridicarii sau livrarii, dar numai dupa notificariea in scris la adresa de mai sus. In cazul in care nu se respecta conditiile de returnare, produsul va intra in regim normal de garantie de 14 zile, conform Legii 449/2003. In acest caz, SC DIREKT MEDIA HBC SRL poate percepe taxe suplimentare pentru primirea spre retur a produselor uzate, deteriorate, fara ambalaj, etc. pentru readucerea lor la starea initiala, care pot avea un cuantum intre 0 si 50% din valoarea initiala a produsului.

 

3. NU se pot returna urmatoarele produse:

- Produse care nu respecta termenii certificatului de garantie;

- Produse aduse pe comenzi speciale;

- Produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena;

- Produse identice desigilate in cazul achizitionarii mai multor bucati;

- Produse primite cadou la alte produse doar cu conditia unei noi achizitii;

- Produse consumabile, care prin natura lor, odata desigilate nu mai pot fi revandute sub nicio forma.

 

4. Returnarea produselor peste perioada legala de returnare de 14 zile

 ATENTIE! Nu avem obligatia legala de a accepta returul comenzilor peste termenul de 14 zile stabilit de lege !
 

Produsele aferente unor comenzi care au depasit perioada legala de returnare de 14 zile, pot fi acceptate numai in anumite cazuri si numai cu o penalizare aplicata la valoarea totala de facturare a comenzii dvs!. Valoarea penalizarii se calculeaza in functie de pierderile legate de vanzarea ca produs resigilat. Valoarea minima de penalizare este de 30%.

Decizia de acceptare sau returnare va fi transmisa pe e-mail impreuna cu valoarea de penalizare, dupa receptionarea cererii de retur. Termenul maxim de raspuns este de 72 de ore (3 zile lucratoare).

Termenul de returnare al banilor in cazul in care perioada de returnare a fost depasita este de maximum 30 de zile.

 

5. Adresa pentru returnarea produselor

Produsele vor fi returnate exact asa cum au fost livrate / primite de catre dvs, cu toate documentele incluse, dupa confirmarea de primire de catre noi a cererii dvs de retur prin raspuns la e-mailul de notificare sau telefonic. Adresa pentru returnarea produselor este:

 

GLOBELA TRADE SRL (achizitionat prin intermediul SC DIREKT MEDIA HBC SRL)
Bd. Biruintei nr. 302,
Pantelimon, ILFOV, Romania
Cod postal 077145
Telefon: 0374.955.788
E-mail: sales@tolsentools.ro
Program de lucru: Luni - Vineri 9:00 - 16:00

 

Produsele trebuie sa fie returnate direct la sediul nostru prin curier rapid.

Produsele returnate prin curier rapid NU se vor trimite cu RAMBURS !

Va recomandam sa utilizati serviciile de curierat rapid care permit urmarirea coletului. Nu suntem raspunzatori pentru coletele care au fost rau ambalate, pierdute sau deteriorate de catre seviciul postal sau serviciul de curierat rapid in timpul transportului catre noi.

 

Orice conflict aparut intre SC DIREKT MEDIA HBC SRL si clienti se incearca a fi rezolvat pe cale amiabila prin intelegere intre cele doua parti. In cazul in care acest lucru nu este posibil se vor aplica prevederile legale romanesti din acest domeniu iar solutionarea conflictelor este de compententa instantelor de judecata romanesti. Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, indiferent de cauza, aceasta clauza nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze. Odata cu cumpararea si lansarea comenzii, clientul accepta fara obiectiuni conditiile si termenii de utilizare, valoarea acestora fiind aceeasi cu un contract valabil incheiat.